1e Zaanse Waarmaakdag

Op 19 oktober was ie een feit: de 1e Zaanse Waarmaakdag. Een initiatief van Yvonne Alefs (Van Wens Naar Website) op basis van een concept van en in samenwerking met De Waarmakerij in Nijmegen. Dat waarmaak-concept gaat uit van de gedachte dat gevestigde ondernemers (de waarmakers) zich best af en toe zullen willen inzetten voor het ondersteunen van (jonge en) beginnende collega’s. In hun eigen tijd, en zonder direct commercieel belang.

En dat idee sloeg aan in Zaanse ondernemerskring. Velen hadden zich aangemeld. als waarmaker of deelnemer. En vanaf 9.30 uur tot ruim na 16.00 uur bruiste het van de energie in de ruimtes van Koog aan Zee. Over 3 zalen verdeeld zorgden in totaal 18 waarmakers en ruim 30 ondernemers voor een geïnspireerde mix van kennis en leergierigheid. Daarin kwamen alle facetten van het ondernemerschap aan bod: financiën, ondernemersvaardigheden, juridische zaken, communicatie. Vaak op heel creatieve manieren. Zo was er een Ondernemersscan en een waarmaker die dmv tekeningen letterlijk verbeeldde wat de ondernemer hem vroeg of vertelde; iemand deelde haar kennis over de kracht en valkuilen van Social Media; een vierde maakte video-opnames voor een korte bedrijfspresentatie; en weer een ander droeg suggesties aan voor web-design of huisstijl. Het enthousiasme was enorm. Waarmakers verlieten met een voldaan gevoel het pand, deelnemers gingen glimlachend en met een enorme hoeveelheid kennis en ideeën naar huis.

Toen wij om een uur of 16.30 de balans opmaakten, konden we dan ook kort zijn: deze 1e Zaanse Waarmaakdag was geslaagd, verrijkend en voor herhaling vatbaar. Vandaar dat we er geen gras over lieten groeien en direct tot een nieuwe datum besloten:

Op 1 februari 2013 volgt de 2e Zaanse Waarmaakdag.
In Koog aan Zee uiteraard.

Advertentie

~ door koogaanzee op 29/10/2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: