stilte voor de storm

30 januari 2012. Het is stil in Koog aan Zee.

Waarom het stil is? Nou, deels door het dunne laagje sneeuw dat terras en tuin bedekt, en de omgevingsgeluiden dempt. Deels door het feit dat de natuur de adem even inhoudt, bang om te vroeg te piepen en te pieken. Deels ook door de kou en de gure wind die buren en passanten weerhouden van een praatje (liever kruipen zij dicht bij de kachel. Of ze verstoppen zich in hun computerscherm en koesteren zich in de warmte en gezelligheid van internet).

Maar de belangrijkste aanleiding voor de rust in Koog aan Zee is de naderende storm. Die vraagt – zoals elke storm die zichzelf serieus neemt – om stilte vooraf. Gewijde stilte. Stilte met een bite. Stilte waarin creativiteit gedijt.

In Koog aan Zee benutten we de luwte om ons voor te bereiden op de storm. Nee, niet om onszelf zo goed mogelijk te kunnen verdedigen tegen de elementen. We willen er juist optimaal van profiteren. Hem aanwakkeren zelfs, die storm, vorm geven en leven inblazen. Opdat we straks kunnen zeggen: kijk! Dat is onze storm. Waai je een stukje mee?

KOOG AAN ZEE – De Storm – Van 1 april tot 30juni
Nieuwe Workshops en Evenementen
Binnenkort meer! Ook op http://www.koogaanzee.nl

Advertentie

~ door koogaanzee op 30/01/2012.

3 Reacties to “stilte voor de storm”

  1. Ik ben benieuwd!! En blijf graag op de hoogte rond de naderende storm.

  2. ik zit even in dezelfde luwte – tijd om te ontwikkelen. Januari is een vreemde maand. Maar in 2012 gaat het stormen! Ik geloof er in!!

  3. Mooie woorden, Jan. Je maakt me nieuwsgierig. Wat zit er wel niet aan te komen dan??? Ik hou ontzettend van storm in mijn haren, dus kom maar op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: